Så plen gjødsel

Jorden må bearbeides og ugress bør fjernes før du sår plen. For et grønt og vakkert gress er riktig . Gressplen - gjødsel, vedlikehold og mose.

Hvordan anlegge plen og oppnå et godt resultat. En god jernrive er et viktig redskap når du skal så plen. Gjødsling av plen er noe av det viktigste du gjør.


Før du skal så ny plen, eller rulle ut ferdiggress, må du gjøre en del forberedelser.

I vårt klima kan en så plen fra april til og med september. Det er ca 8kvm og jeg har kjøpt inn 1kg med kalk og kg gjødsel. Kalking og gjødsling av plen, planter og blomster. Er plantene vakrere og gresset grønnere på den andre siden av gjerdet?


Så enkelt kan du gjøre noe med det. Når du skal så plen, er det noen ting du bør tenke på. Deretter grunngjødsler du med hagegjødsel eller hønsegjødsel. Råd og vink til interesserte hageeiere.


PEN PLEN: Her er guiden til grunnarbei såing, vanning og klipping.

Les ekspertens tips om du skal så eller kjøpe ferdigplen. Lar du gresset ligge kan du redusere mengden gjødsel. Det sies at gjødsel til plenen skal doseres som brennevin – lite og ofte . Hvilken type gjødsel skal man bruke?


Den inneholder også langsomtvirkende gjødsel som frigis til plantene litt etter litt. Grønn og god - riktig gjødsling gjør alt arbeidet med plen veldig mye enklere. Her er ti vårtips til hvordan du sikrer deg en jevn, . Hvis du skal så en plen selv, så kreves det oppfølging over lang tid for å. Før legging bør man tilsette næringsstoffer, det vil si gjødsel og kalk. Ekspertene fra Felleskjøpet viser deg hvordan du sår en plen.


Grunnarbeidet er viktig når du skal så plen og gress. Skal du anlegge plen for første gang, kan du gjerne gjødsle litt mer enn normalt, men ellers bør du være .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gull i norge kart

Hvordan er en gassentral bygd opp

Traktorki ogrodnicze czeskie