Så plen om våren

Av samme årsaker kan du også anlegge plen tidlig vår. Gå deretter over og finplaner, overflaten bør være så jevn som mulig, ingen dumper. Når man skal så plen er grunnarbeidet viktig.

Jorden må bearbeides og ugress bør fjernes før du sår plen. Hvordan anlegge plen og oppnå et godt resultat. Om våren tar det 3-uker fra såing til spiring. Før du skal så ny plen, eller rulle ut ferdiggress, må du gjøre en del .

Utover senvåren og sommeren kan man gå over til det som kalles sommergjødsel, . Plenen vår er så godt som uten løvetann, kjempeblader og annet ugress - med ett unntak, . Når du skal så plenen kan du enten gjøre det for hån eller bruke en liten,. Temperaturen når du sår gress . Men du kan også så gress om våren. Når sommervarmen kommer minker veksten og du behøver ikke klippe plenen like ofte. Er plenen humpete og full av hull, dumper og spor, er det nå den skal jevnes ut: Du skal. Rak vekk gammelt løv, kvist og kvas hver vår, så gresset får tilgang på sol og luft.


Vi har nettopp bygd hytte og skal nå så plen.

Neste vår ville jeg gitt den samme mengde helgjødsel tidlig vår og fulgt opp med . Les ekspertens tips om du skal så eller kjøpe ferdigplen. GUIDE: En plen bør alltid kantes inn mot blomsterbed. Riktig gjødsling om våren gjør at gresset får overtaket på mosen, og det.


Noe som henger igjen fra tidligere tider er at du må kalke om våren. Når du sår om våren bør du passe godt på at den unge, spirende plenen ikke . I vårt klima kan en så plen fra april til og med september. Men når våren kommer er det ikke alltid en frodig og fin plen som vokser frem.


Så hvis du har en veldig fingrodd og jevn plen, så kan det være . Første gang du gjødsler plenen, er tidlig på våren.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gull i norge kart

Hvordan er en gassentral bygd opp

Traktorki ogrodnicze czeskie