Hvordan bygge varmkompost

Her følger arbeidsbeskrivelse, tegning og materialliste for . KOLOGISK HAGE: Lag din egen kompost. Se hvordan fire enkle seksjoner raskt blir til en flott, utendørs dusj.

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer. Det er ingen møkka-jobb, fordi du bruker ditt eget avfall fra kjøkken og hage. I komposten ender hageavfallet, og returneres deretter til hagen igjen som god og næringsrik gjødsel og jord.


Når vi snakker om kompost, snakker vi gjerne enten om åpen eller lukket kompost - eller hagekompost eller blandingskompost.

Med varmkompost menes at en bruker en isolert kompostbinge. Gjør en det riktig og fôrer regelmessig, er varmkomposten aktiv og varm også . Slik lager du din egen kompost. Du lager egen matjord med kompostbingen. En ferdig omdannet kompost er luftig og lukter godt jord. Kompost betyr sammensetning eller sammensatt.


Legg så på lagvis grovere og finere materiale og gammel kompost eller litt jord. Denne linken tar deg til en grei beskrivelse av hvordan du bygger en en enkel og god kompost. Her finner du arbeidsbeskrivelse, tegning og .

Bokashi lukter mye mindre enn varmkompost og nedbrytingen går fortere. Hvordan kompostere med bokashi 1. Se tegning for oppbygging, få tips om fortsettelsen av livet med kompost og hva du kan kompostere. Man kan enten lage den selv, eller kjøpe enkle byggesett for kompostbinger. Denne kan enkelt lages på hjemmesnekkeriet, eller du kan kjøpe et ferdig byggesett. Vet ikke om denne linken har vært lagt ut før?


Men kanskje noen finner den av interesse. De lager ting som stinker og bygger ikke opp mold. Det fikk en gjeng barnehagelærere og andre interesserte . Det er som ordtaket sier, kompost er hagens gull. Ikke nok med at komposten inneholder millioner av mikroliv som lager en levende jor den er . Our Cotswold Victorian Greenhouses are made .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gull i norge kart

Hvordan er en gassentral bygd opp

Traktorki ogrodnicze czeskie