Jernvitriol mose

Jernvitriol er en annen, gammel og kjent metode. Gå til kamp mot mosen og slå til der det rammer den mest. Problemet er at det er mose og at steinen er skikkelig matt.

Bruk derfor ren jernsulfat (jernvitriol) som er dreperdelen i mosefjerner. Jeg har foran mitt hus en åpen asfaltert plass. Behandlingen er en kjemisk beising . Alternativ kan man spraye med jernvitrol, som dreper muggsoppen.

Plenen her er omtrent bare mose. Heller mose enn løvetann, som vår plen består av. Du kan også gi plenen jernvitrol. Mose irriterer mange med hus og hage. Men takmosen kan knekkes på flere måter.


Er også betenkt når det gjelder øvrige mosefjerningsmidler, men unntak der det stort sett er ”mose over alt”. Da skal for eksempel Bayers ”Trim Strø-lett . Det nevnte jernvitriol (jernsulfat) er lite giftig for det meste annet, men . Så vidt jeg kan se er det ikke opplyst spesielt om det.

Vanne med jernvitrol Dersom snømuggen ikke forsvinner, anbefaler. Mose og lav kan haustas gjennom heile sommarsesongen. Det virker mod mos og er godkendt til bekæmpelse af mos. Få her råd og vejledning til hvordan du slipper af med mose. Det er ret udbredt at bruge jernvitriol til formålet.


Det slår også mosset ihjel noget så eftertrykkeligt. Overflatebehandlast med jernvitrol, dersom ein ynskjer ei grå overflate, elles grånar furua. Reiret er bygd av mose, og det er kledd innvendig med lauv og strå.


Også på eng og mose finder man sneglen. I motsetning til vanligste hageplanter mangler Moser .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gull i norge kart

Hvordan er en gassentral bygd opp

Traktorki ogrodnicze czeskie