Olje og gass

I mars 20åpnet Teknisk Museum en ny olje- og gassutstilling. Siden da har over 10skoleelever besøkt utstillingen . Ansatte i Norsk olje og Gass ‎Oljehistorie ‎Retningslinjer ‎VerdiskapningOlje og gass - regjeringen. Petroleumsnæringen er Norges viktigste næring.


Siden oppstarten har petroleumsvirksomheten i Norge gitt en verdiskaping på om lag 13 . Olje- og gassvirksomheten er den største enkeltkilden til utslipp av klimagasser i Norge, og en av de største kildene til utslipp av gasser med . I hulrommene er det plass til både vann, olje og gass. Av og til, når olje stiger oppover i en sandstein, støter den på en tett leirskifer. Jorda ble dannet for omtrent milliarder år siden. Vi kan bestemme alderen til forskjellige bergarter rundt om i verden i millioner og . Ikke all olje har like stor kommersiell verdi.


Kjemiske undersøkelser av olje i Barentshavet forteller om når oljen ble til og hva som har skjedd med den etterpå. Her finner du læringsmoduler og andre nettressurser relatert til olje og gass. Norsk olje og gass (tidligere Oljeindustriens Landsforening, OLF) er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for oljeselskaper og leverandørbedrifter knyttet til . Olje- og gassproduksjon gir enorme miljøproblemer.


Oljeindustrien er Norges største klimaforurenser og står for en fjerdedel av de norske utslippene. SHA-veiledning for prosjekterende. Bygge- og anleggsbransjen er en av Norges mest ulykkes-utsatte bransjer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gull i norge kart

Hvordan er en gassentral bygd opp

Traktorki ogrodnicze czeskie