Gjødsle plen med hønsegjødsel

Roser, stauder og busker bør ikke gjødsles etter juli, da de skal ha ro og fred . Vi gir deg tipsene for hvordan du kan gjødsle best mulig. Han nevner plengjødsel og hagegjødsel som gode alternativer.

Første året gjødslet jeg med hønsegjødsel, og plenen ble veldig bra. I fjor var jeg syk, gjødslet ikke og det kom mose . Hønsegjødsel er en allsidig gjødsel som kan benyttes til alle typer vekster. Denne er spesielt beregnet til bruk på plen.

Jeg vet ikke om det er gjødsel som fyller hverandre ut. Men på min plen brukes det kun hønsegjødsel. Det sies at gjødsel til plenen skal doseres som brennevin – lite og ofte er.


Ikke bruk kunstgjødsel eller dyregjødsel som hønsegjødsel og kugjødsel. Her får du våre beste tips til vedlikehold og stell av gressplen. Bruk Lupin og Høne Pøne gjødsel.


Overdosering av gjødsel kan også forurense ved at overskuddet renne ut til nærmeste bekk eller elv. Men et problem oppstår dersom vi bruker alt plengresset til kjøkkenhagen. Til 10l vann tilsettes enten en neve med tørket hønsegjødsel, en spade med storfe- .

Hvordan er det med gjødsling av plen kontra katter? Vi har kalket og gjødslet plenen med hønsegjødsel. Senere på sommeren brukes kalksalpeter som tilfører gresset . Gjødsling av planter kan du starte med når spirene titter opp av jorda. På sør- og vestlandet er det oftest ikke noe . Organisk gjødsel for best resultat - lær deg mer her! En økologisk hønsegjødsel for hele hagen.


En ren pelletert hønsegjødsel for hele hagen. Til plen anbefales 3-kg gjødsel pr 1kvm hver 5. Deretter grunngjødsler du med hagegjødsel eller hønsegjødsel. Spør en gartner: Hva har ødelagt plenen min?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gull i norge kart

Hvordan er en gassentral bygd opp

Traktorki ogrodnicze czeskie